Αντλίες Θερμότητας

 

H αντλία θερμότητας είναι συσκευή που χρησιμοποιείται για την θέρμανση αλλά και για τον δροσισμό των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων.


Είναι περισσότερο αποδοτική από κάθε άλλο σύστημα θέρμανσης (φυσικό αέριο, υγραέριο, πετρέλαιο, ξύλο, pellet, ηλεκτρικό) επιτυγχάνοντας οικονομία έως και 70% σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης.

Με σύμμαχο τα στοιχεία της φύσης η αντλία θερμότητας μεταφέρει ενέργεια από το περιβάλλον στο εσωτερικό της κατοικίας μας. 

Η έξυπνη τεχνολογία που χρησιμοποιεί καταφέρνει, χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες του ψυκτικού υγρού, να αποδίδει περισσότερο από 350%. 

Έτσι, για κάθε ηλεκτρικό κιλοβάτ που καταναλώνει, αποδίδει θερμότητα ανάλογη με το τετραπλάσιο που θα απαιτούνταν με άλλες συμβατικές μορφές, μειώνοντας το απαιτούμενο κόστος αλλά και τις εκπομπές CO2, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό χρήσης ή ακόμη και για θέρμανση νερού πισίνας.

Η εγκατάσταση της συσκευής είναι ιδιαίτερα απλή. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με το υπάρχον σύστημα θέρμανσης προσφέροντας οικονομία αλλά και δυνατότητα παράκαμψης εάν αυτό απαιτηθεί. 

Το χαμηλό κόστος απόκτησης της συσκευής δίνει την δυνατότητα απόσβεσης από τον πρώτο χρόνο.

Οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν υψηλή τεχνολογία της εποχής, προσφέροντας οικονομία όλο το χρόνο (θέρμανση/ψύξη/νερό χρήσης) με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος συντήρησης και απόκτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2310 446000

 

 

Αντλία Θερμότητας = Εξοικονόμηση Ενέργειας

 

Η θέρμανση των χώρων σας με απόλυτη θερμική άνεση χωρίς την ύπαρξη θερμαντικών σωμάτων, γίνεται;
Και βέβαια με την χρήση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν οι περισσότεροι, αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι και ο δροσισμός των χώρων μπορεί να γίνει με χρήση του ενδοδαπέδιου συστήματος και μόνο αν απαιτείται σε κάποιους χώρους, ο κλιματισμός να ενισχυθεί με την διακριτή παρουσία κρυφών fancoil.

 

Η Carrier δημιούργησε τις αντλίες θερμότητας αέρος νερού Aquasnap Junior της σειράς 30RHV ειδικά για ενδοδαπέδιες εφαρμογές. Ειδικά σχεδιασμένα μηχανήματα με συμπιεστές περιστροφικού τύπου scroll και οικολογικό ψυκτικό R410A, έχουν βελτιστοποιηθεί για την λειτουργία σε θέρμανση και επιτυγχάνουν υψηλό βαθμό απόδοσης COP 3,5.

     


Οι αποδόσεις τους κυμαίνονται από 6,2kW~11kW και είναι ιδανικές για κατοικίες από 50-120 τ.μ
Οι μονάδες είναι ικανές να παράγουν ζεστό νερό θερμοκρασίας έως 40οC για την ενδοδαπέδια θέρμανση σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος έως τους -12οC.

Για μεγαλύτερες εφαρμογές, οι μονάδες της σειράς Aquasnap μπορούν να ικανοποιήσουν αξιόπιστα τα αυξημένα ψυκτικά & θερμικά φορτία.

Σήμερα οι αντλίες θερμότητας αέρος νερού είναι 40% πιο οικονομικές στην λειτουργία τους έναντι της χρήσης λέβητα πετρελαίου και από 20-25% πιο οικονομικές στην λειτουργία τους έναντι της χρήσης λέβητα φυσικού αερίου.

Έχει αποδειχθεί ότι διατηρώντας την θερμοκρασία μιας κατοικίας σταθερή όλο το 24ώρο, με την συνεχόμενη λειτουργία της θέρμανσης επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και καλύτερο επίπεδο άνεσης στους χώρους.

Με την χρήση του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ, συνιστάται η 24ώρη λειτουργία των μηχανημάτων αυτών, που βελτιστοποιεί την άνεση των χώρων με σταθερή θερμοκρασία όλο το 24ώρο και αυξάνει περαιτέρω την οικονομία χρήσης (έως και 40%).

Ταυτόχρονα με τις αντλίες θερμότητας εξασφαλίζεται και ο δροσισμός της κατοικίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με την χρήση του ενδοδαπέδιου υδραυλικού δικτύου. Ο κλιματισμός σε χώρους με έντονη ακτινοβολία που παρουσιάζουν μεγάλα ψυκτικά φορτία μπορεί να ενισχυθεί με την χρήση τερματικών μονάδων νερού (fan coil units).

 

Υδρόψυκτες Αντλίες Θερμότητας Νερού Αquasnap

Υψηλών Θερμοκρασιών για Θέρμανση

 

Χαρακτηριστικά

 • Η Αντλία θερμότητας Νερού Αquasnap Υψηλών θερμοκρασίων είναι ειδικά σχεδιασμένη για εγκαταστάσεις  θέρμανσης με υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα
 • 11 μεγέθη με αποδόσεις από 24 - 116kW.
 • Θερμοκρασία εξόδου νερού στην θέρμανση έως 65 C
 • Εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία με χρήση συμπιεστών τύπου scroll
 • Οικολογικό ψυκτικό μέσο R410Α
 • Εύχρηστο & φιλικό ηλεκτρονικό χειριστήριο ελέγχου Prodialog Plus με δυνατότητα παρακολούθησης όλων των βασικών παραμέτρων λειτουργίας: θερμοκρασίες, πιέσεις, κ.α

 

 

Πληροφορίες Προϊόντος

Αντλίες Θερμότητας TOSHIBA

 

 

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ DAIKIN

Οικιακές λύσεις

Θέλετε θέρμανση, ζεστό νερό και κλιματισμό για το νέο σας σπίτι?

Ανακαλύψτε τα συστήματα αντλίας θερμότητας αέρα-νερού της Daikin για θέρμανση και ζεστό νερό - σχεδόν τρεις φορές πιο αποδοτικά από τα συστήματα ορυκτών καυσίμων! Οι αντλίες θερμότητας της Daikin δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα όλο το χρόνο, παρέχοντας άμεση θέρμανση και ζεστό νερό όλες τις εποχές, με δυνατότητα παροχής και κλιματισμού.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Η Daikin παρέχει συστήματα αντλίας θερμότητας αέρα-νερού, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, για θέρμανση, ζεστό νερό, ακόμα και κλιματισμό, ώστε να έχετε: 

 • Μέγιστη ενεργειακή αποδοτικότητα
 • Ελάχιστες δαπάνες καυσίμου 
 • Ελάχιστες εκπομπές CO2 
 • Χρήση ανανεώσιμης ενέργειας μέσα στο σπίτι σας
 • Πιο οικολογική θέρμανση του σπιτιού σας

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΜΕ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ FAN COIL

H σειρά Daikin Altherma περιλαμβάνει εξαιρετικά αποδοτικές λύσεις αντλίας θερμότητας αέρα-νερού, split και monobloc, οι οποίες είναι ιδανικές αν έχετε ενδοδαπέδια θέρμανση, καλοριφέρ χαμηλών θερμοκρασιών ή μονάδες fan coil.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Τόσο τα μοντέλα split όσο και τα μοντέλα monobloc αντλίας θερμότητας αέρα-νερού Daikin Altherma μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να παρέχουν μόνο θέρμανση ή θέρμανση και ψύξη, ώστε το νέο σας σπίτι να έχει την υπέροχη ατμόσφαιρα που θέλετε, όλο το χρόνο.

 

ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

Οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού split και monobloc Daikin Altherma μπορούν να συνδεθούν με ηλιακούς συλλέκτες για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση. Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να καλύψει το 60% των αναγκών σας σε ζεστό νερό όλο το χρόνο.

Πλήρης γκάμα προϊόντων

 

ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

Βελτιστοποιήστε την ενεργειακή αποδοτικότητα και την ατμόσφαιρα μέσα στο νέο σας σπίτι με ένα ευέλικτο σύστημα αντλίας θερμότητας της Daikin.

 

 Daikin Altherma χαμηλής θερμοκρασίας, split

 

Χαρακτηριστικά προϊόντος

 • Εσωτερική επιτοίχια μονάδα
 • Ενεργειακά αποδοτικό σύστημα μόνο θέρμανσης που βασίζεται σε τεχνολογία αντλίας θέρμανσης αέρα-νερού
 • Τέλεια προσαρμογή για νέα κτίρια καθώς και για οικίες χαμηλής κατανάλωσης
 • Οι καλύτερες εποχιακές αποδόσεις που εξασφαλίζουν ανώτερη εξοικονόμηση στα λειτουργικά έξοδα
 • Ευέλικτη διαμόρφωση με σεβασμό στους εκπομπείς θερμότητας
 • Δυνατότητα συνδυασμού με ζεστό νερό χρήσης

Η συνεχής άνοδος του κόστους θέρμανσης έχει μετατρέψει τη βασική αυτή ανάγκη σε πολυτέλεια, για τους περισσότερους καταναλωτές. Η ανοδική τάση των τιμών ενέργειας ωθεί τον καταναλωτή σε αναζήτηση καλύτερων και οικονομικότερων εναλλακτικών λύσεων. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος θέρμανσης, με τους συμβατικούς λέβητες πετρελαίου και αερίου, έχουν υψηλό κόστος λειτουργίας και παράλληλα είναι βλαβερά για το περιβάλλον, καθώς λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα.

Τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη στις μεθόδους θέρμανσης προσφέρει στον καταναλωτή λύσεις που υπόσχονται εντυπωσιακή οικονομία στη λειτουργία θέρμανσης σε σύγκριση πάντα με ένα συμβατικό λέβητα πετρελαίου.

 

Μέθοδοι και τεχνολογίες όπως (λέβητες ιόντων, ηλεκτρικοί θερμοσυσσωρευτές, πάνελ υπερύθρων, τζάκια, αερόθερμα, ξυλόσομπες κλπ) έχουν επανέλθει στην αγορά, άλλα ως λύση ανάγκης και άλλα παρουσιαζόμενα ως επανάσταση, στην ανάγκη για οικονομικότερη θέρμανση.

 

Με τις δεδομένες τιμές ενέργειας, η αντλία θερμότητας είναι ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης αυτή τη στιγμή.

Αυτό αποδεικνύει και έρευνα του Εργαστηρίου Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ με σκοπό τη σύγκριση κόστους θέρμανσης από διάφορες προτεινόμενες τεχνολογίες θέρμανσης (http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/el/node/1051 ).

Σύμφωνα με την έρευνα, βάση των υπολογισμών, η αντλία θερμότητας  έχει ξεκάθαρη υπεροχή έναντι των υπολοίπων συστημάτων θέρμανσης, όσον αφορά το κόστος λειτουργίας.

 

 

 

Εκτός από την ανάγκη για εξεύρεση πιο οικονομικού τρόπου θέρμανσης, επίσης αναγκαία είναι και η αναζήτηση ενεργειακά πιο αποδοτικών συστημάτων με στόχο την βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος της κάθε κατοικίας, καθώς το 30-35% της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας πανευρωπαϊκά σχετίζεται με τις ανάγκες για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για οικιακές εφαρμογές.

 

 

Τρόπος Λειτουργίας της αντλίας

Ο τρόπος που λειτουργεί η αντλία θερμότητας , είναι ο ίδιος που εφαρμόζεται και  στις συσκευές κλιματισμού. Η αντλία θερμότητας έχει την ικανότητα με κατάλληλο χειρισμό, να μεταφέρει θερμότητα από ένα χώρο Α προς ένα χώρο Β( ψύξη χώρου) , ή αντίστροφα από το χώρο Β προς τον χώρο Α (θέρμανση του χώρου Α). Τα βασικά μέρη που αποτελείται μια αντλία θερμότητας είναι:

 

  

 • Το τμήμα συμπιεστή-συμπυκνωτή
 • Το τμήμα ανεμιστήρα-ατμοποιητή
 •  Ο μηχανισμός αντιστροφής, που αποτελείται από μία τετράοδη βαλβίδα, η οποία μετατρέπει τον ψυκτικό κύκλο, σε "θερμαντικό" και αντίστροφα.
 • Οι αυτοματισμοί για τον έλεγχο και την λειτουργία του συστήματος θέρμανσης ή ψύξης.
 • Η συμπληρωματική ηλεκτρική αντίσταση, που αυξάνει τη θερμική απόδοση του συστήματος, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ μικρή.

 

 

 

 

 

Λειτουργία Αντλιών Θερμότητας Daikin

 

·         Χαμηλών θερμοκρασιών

 

 

Οι αντλίες θερμότητας αέρος- νερού, λειτουργούν με ένα ψυκτικό κύκλωμα χρησιμοποιώντας ως  ψυκτικό μέσο το R410A. Ο αέρας του περιβάλλοντος, απορροφάται από τον εναλλάκτη της εξωτερικής μονάδας μεταφέρει τη θερμότητα του αέρα με τη βοήθεια του ψυκτικού κυκλώματος και του κυκλώματος νερού στο χώρο μας.

 

 

 

 

Τα συγκεκριμένα συστήματα είναι σχεδιασμένα   ώστε   στη   λειτουργία   θέρμανσης   να   έχουν   τις   βέλτιστες αποδόσεις σε θερμοκρασίες νερού προσαγωγής κοντά στους 40 oC. Με εξωτερική θερμοκρασία 7οC και για τη συγκεκριμένη θερμοκρασία νερού προσαγωγής ο βαθμός απόδοσης (COP) μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 5. Αυτό σημαίνει πως η απόδοση φτάνει το 500% και για κάθε 1kWh που καταναλώνεται, αποδίδονται 5 kWh θερμικές στο χώρο μας. Αξιοσημείωτο είναι πως αυτό που διαφοροποιεί την αντλία θερμότητας από τα υπόλοιπα συστήματα θέρμανσης είναι πως δεν παράγει θερμότητα, αλλά τη μεταφέρει με τη βοήθεια του ψυκτικού κυκλώματος.

 

Υψηλών θερμοκρασιών

 

 

Με τη  συγκεκριμένη τεχνολογία δίνεται λύση σε θέρμανση και στην παραγωγή ζεστών νερών χρήσης καθώς χρησιμοποιεί δύο ανεξάρτητα ψυκτικά κυκλώματα με διαφορετικό ψυκτικό μέσο. Στο παρακάτω διάγραμμα (Διάγραμμα 1) εικονίζεται μια τυπική διάταξη συστήματος υψηλών θερμοκρασιών.

 

 

 

Δύο  inverter  συμπιεστές  αναλαμβάνουν  ο  μεν  πρώτος  να  μεταφέρει  τη θερμότητα που απορροφάτε στον εναλλάκτη της εξωτερικής μονάδας προς το δεύτερο κύκλωμα, με στόχο πάντα το βέλτιστο βαθμό απόδοσης και ο δεύτερος την ανύψωση του σημείου συμπύκνωσης σε τέτοιο επίπεδο ώστε να επιτύχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία προσαγωγής (35-80 oC). Το πρώτο ψυκτικό κύκλωμα που χρησιμοποιεί ψυκτικό μέσο R410A είναι αντίστοιχο με το σύστημα χαμηλών θερμοκρασιών με μία σημαντική όμως διαφορά. Ο στόχος συμπύκνωσης του κυκλώματος δεν είναι όπως στις αντλίες χαμηλών θερμοκρασιών οι 60oC ή και παραπάνω βαθμοί που θα οδηγούσαν σε ιδιαίτερα χαμηλό βαθμό απόδοσης όπως προαναφέραμε. Η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλότερη και ο στόχος είναι να μεταφερθεί η θερμότητα στο δεύτερο ψυκτικό κύκλωμα με όσον το δυνατό υψηλότερο βαθμό απόδοσης. Εκεί πλέον αναλαμβάνει ο δεύτερος inverter συμπιεστής και το κύκλωμα του R134a που θα μπορέσει εφόσον ζητηθεί να δώσει θερμοκρασίες νερού μέχρι και 80 oC.

 

 

Κάποιοι από τους

Πελάτες μας

 

 

Follow Us

Εγγραφή στο Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι